Ajankohtaista

Mehuasema palvelee tänä syksynä (2019) normaaliin tapaan, niin pitkään kuin tilauksia riittää. -Tervetuloa!

Marjojen mehustus

Tälle vuodelle mehuasemalle on hankittu välineet marjojen puristusta varten. Mehustukseen soveltuvia marjoja ovat esim. viinimarjat, karviaiset, puolukat, mustikat ja aroniat.

Marjoja ei tarvitse puhdistaa mehustusta varten. Parhaiten mehua saadaan, kun marjat ovat kypsiä. Myös pakastettut marjat soveltuvat mehustettavaksi.

Marjojen mehustaminen aloitetaan lämmittämällä marjoja n. 50 asteiseksi. Lämmittämällä marjoja saadaan niiden rakenne rikki ja mehu irtoaa paremmin. Tämän jälkeen ne puristetaan normaalisti pakkapuristimella. Valmiiseen mehuun voidaan lisätä tässä vaiheessa sokeria.

Sokeroinnnin jälkeen mehu pastöroidaan haluttaessa. Myös marjamehut voidaan säilöä hanapakkauksiin. Hanapusseja on mehuasemalla saatavana kahta eri kokoa, 1,5 ja 3 litraisia.

Marjojen mehustaminen on hitaampaa kuin omenoiden. Aikaa on hyvä varata 2-3 tuntia marjaerää kohden. Marjat voidaan jättää asemalle edellisenä päivänä tai saman päivän aamuna mehustettavaksi ja noutaa valmismehu myöhemmin. Pakkaamme noutovalmiit mehut mieluimmin hanapusseihin tilan säästämiseksi.